Cebula zawiera szereg ważnych dla nas składników. Na ich czele stoją witaminy, takie jak A, B i C. Ponadto stanowi bogate źródło kwasu foliowego, magnezu, chromu, fosforu, żelaza i błonnika. Przygotowanie syropu z cebuli jest dziecinne proste. Potrzebujesz dwóch cebul i dwóch łyżek cukru. Pokrojoną cebulę wrzuć do słoika i zasyp cukrem. Zakręć i odstaw do czasu aż cebula puści sok.
Jakie są korzyści płynące z picia takiego syropu?
obniżenie gorączki
przyspieszenie krążenia
kojące działanie na kaszel i ból gardła
pomoc w obniżeniu poziomu cholesterolu we krwi
działanie bakteriobójcze
pomoc w leczeniu anemii.
Dodatkowym plusem jest możliwość stosowania tego syropu bez obaw przez każdego (poza osobami cierpiącymi na cukrzycę), nawet przez małe dzieci.
Autor: Katarzyna Sawczyk
Brak opinii
Dodaj komentarzAby dodać komentarz zaloguj się lub Załóz konto